KLUB CRVENIH CIPELA
Autor: PR, 10.06.2019.

Yamamay i Carpisa zajedno u borbi za ocean


Kolekcijama od recikliranih materijala dva talijaska brenda, Carpisa i Yamamay, žele ukazati na alarmantne probleme onečišćenja oceana plastikom


Dok razmišljamo o ljetu, moru i odlasku na plažu, svjedoci smo globalnog problema plastičnog onečišćenja oceana, koji sve više uzima maha. Sada je već svima jasno da stanje postaje alarmantno, a poznati talijanski brendovi Yamamay i Carpisa, nastavljaju svoj put usmjeren na podizanju svijesti potrošača o  temama i problemima koji se tiču zaštite i očuvanja morskog ekosustava, kroz potporu Zaklade  One Ocean Foundation te kroz razvoj konkretnih projekata.

 

 

Inspiriran ljubavlju za oceanom, Yamamay je predstavio  održiv kupaći kostim napravljen od repreve materijala - umjetnog vlakna od reciklirane PET ambalaže.

 

 

Kao dio kolekcije proljeće / ljeto 2019. predstavljena je atraktivna ljetna linija Eco Vibes od recikliranih vlakana i eko materijala. 

Cilj kampanje nazvane "Reuse is better" podizanje je svijesti o ponovnoj upotrebi i smanjenju korištenja plastike, potrebi ograničenja korištenja plastičnih boca, a time i povećanje svijesti o potrebi zaštite mora i oceana. Upravo se ovim smjernicama vodi i talijanski brend torbi i kofera Carpisa, koji je predstavio capsule kolekciju recikliranih torbi i nesesera od ekološki održivih materijala. Carpisa brand poručuje da nitko sam ne može spasiti ocean od plastike, ali zajedničkim snagama možemo ovaj svijet učiniti boljim, prije nego što bude prekasno!