KLUB CRVENIH CIPELA
Autor: PR, 10.06.2019.

BITE ME – savršen zdravi snack za svaku priliku


Snack za pauzu na poslu, zdravija zamjena za slatkiše ili jednostavno izvor energije na izletu, putu ili nakon treninga


BITE ME je sirovi zdravi snack napravljen isključivo od suhog voća, orašastih plodova i začina. 100% prirodni, hrvatski proizvod koji svojim sastavom omogućuje unos dodatne doze vitamina, minerala i vlakana te povećava razinu energije. Osim što je prava energetska „bombica“, držat će vas sitima kako biste se nesmetano bavili onime što vam je bitno dok ste u pokretu.

 

Ovaj healthy snack namijenjen je konzumaciji svima koji žele u svoju prehranu uvrstiti nutritivno vrijedan međuobrok. Mlađa aktivna populacija koja vodi urbani život, osviještena je o važnosti i značaju prehrane na ukupno zdravlje, te će zasigurno biti najzainteresiranija za konzumaciju, međutim možemo ga preporučiti svima koji žele nutritivno vrijedan zalogaj, poručila je nutricionistica Lada Gumhalter:

„BiteMe se izdvaja od ostalih sličnih proizvoda po izvanrednom okusu i teksturi, a istovremeno su svojim sastavom izvor energije koja proizlazi iz fruktoze, voćnog šećera te nezasićenih “pozitivnih” masti. Osnovu BiteMe čine sušeno voće i orašasti plodovi, koji su u ovisnosti o okusu nadopunjeni još i dijelovima biljaka s aktivnim djelovanjem poput lavande i matičnjaka. Potrebno je dodatno naglasiti da BiteMe nema dodanih šećera, već isključivo one prirodno prisutne u sušenom voću, što ga čini izvorom energije koja ima niski glikemijski index i time podržava ravnomjerno oslobađanje energije u organizam te ne dovodi do „sugar crasha”. U kombinaciji s nezasićenim masnim kiselinama te bogatim udjelom vlakana predstavlja dugotrajni izvor energije.“

 

Cilj je ponuditi kvalitetan proizvod i u potpunosti promijeniti i unaprijediti iskustvo potrošača kroz BITE ME web platformu. Na njoj će kupcima uvijek biti dostupni svježi proizvodi, ali i mogućnost kreiranja vlastitih sirovih snackova. To znači da će, u bližoj budućnosti, korisnik sam moći personalizirati okus i prilagoditi funkcionalnost. Projekt su pokrenuli braća Luka i Edo Mujkić,  koji je prepoznat od strane korisnika i struke, a veliku podršku dobili su i od strane Zagrebačkog inovacijskog centra.

„Ideja o BiteMe-u „kuhala'' se u nama već neko vrijeme, budući da oboje radimo u industriji sportske prehrane niz godina. Ipak, u samu realizaciju krenuli smo krajem prošle godine, nakon što smo okupili savršen tim i prikupili sredstva za razvoj. Uz puno testiranja proizvodnog procesa i formulacija okusa, te nakon stotina testiranih proizvoda, stvorili smo proizvod s kojim su zadovoljni naši kupci jednako kao i mi. Inspirirani našim kupcima i životnim stilom koji podržavamo velika želja nam je bila predstaviti naše proizvode baš u Vivas barovima. Strast i težnja kvaliteti koju dijelimo s Vivasom je nešto što ćete sigurno prepoznati kada ćete uživati u BiteMe zalogajima. Trenutno se BiteMe može pronaći na 6 Vivas lokacija: Bundek, Kruge, Savica, Selska, Vrbani i Špansko.

S vjetrom u leđa koji nam je omogućio Vivas, plan nam je uskoro proširiti distribuciju. Želja je ulazak u trgovine zdrave prehrane, čime ćemo i potaknuti povećanje proizvodnog pogona.
Kao dio ZICER potpore paralelno razvijamo web shop i platformu na kojoj će kupci sami kombinirati svoje najdraže okuse, odnosno personalizirati svoje zalogaje prema svojim potrebama.“

 

Istraživanja pokazuju kako generacije millennialsa koriste healthy snacking čak 63% kao rezultat „on the go“ stila života, a čak 67% babyboomers generacije ga uvrštava u svoju redovnu prehranu zbog zdravlja. Procjenjuje se da će rast healthy snackinga u idućih par godina zadržati trend od 6,7 % godišnje, što definitivno ukazuje da su proizvodi kao što je BiteMe traženi od samih potrošača/konzumenata i da će se trend zadržati.