KLUB CRVENIH CIPELA
Autor: PR, 13.05.2019.

Za majčin dan mame na poklon dobile znanje


Održana 3. konferencija MAME&KLINCI za sve mame koje žele više i bolje


U subotu 11. svibnja 2019. godine održana je 3. konferencija Mame&klinci pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović i uz pomoć Grada Zagreba. Kongresni centar Forum bio je mjesto gdje su se okupile mame, klinci, bake, a došli su i tate koji su željeli nešto naučiti.

 

U tri dvorane odvijali su se zanimljivi programi. Klinci su uživali svojim lepršavim radionicama, igrali se s Ledo medom, relaksirali i bili kreativni. Mame su se podružile u izložbenom dijelu, naučile nešto o zdravlju, napravile bajkoviti fotoshooting. No, ipak onaj glavni dio bila je dvorana u kojoj je znanje imalo glavnu riječ. Na jednom mjestu došlo je mnoštvo stručnjaka iz različitih oblasti, tu su bili psiholozi, sociolozi, psihoterapeuti, liječnici, farmaceuti nutricionisti, ali i mame koje imaju nešto reći.

Ovogodišnji top panel bio je Znanost i umjetnost odgoja na kojem su sudjelovale neke od autorica istoimenog "must have" priručnika, psihologinje Hana Hrpka, Mia Roje, Swea Jelić Tuščić, te psihoterapeutkinja i psihijatrica Marjeta Knez Turčinović, sve iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba. Na panelu su sudionice govorile o odgoju djece u našem okruženju i uvjetima kao i o problemima koje muče naše mame.

 

 

Kako je u Hrvatskoj sve veći pretile djece, mnoštvo predavanja i radionica obrađivale su baš temu zdrave prehrane. Posebno vesela je bila radionica o balansiranoj prehrani koju je vodila Maja Lang Morović  iz Hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo gdje su mame same slagale obroke i tako učile kroz zabavu.

 

 

Na konferenciji su bile i mame blogerice poznate kao Supermame koje su oduševile svojom spontanošću i iskrenošću, progovarajući o svojim strahovima ali i ljepotama koje čine majčinstvo. Influenserica Ana Zibar (Ženski svijet) i blogerica Nasja Duplančić (Mama ja sam gladan) mamama su dale mnoštvo jednostavnih ali vrlo korisnih savjeta. Mame iz Međunarodne mreže poslovnih žena na panelu Mame i karijera pričale su o svojim iskustvima, a posebno je bila zanimljiva  jedna od njih koja je majka šestero djece.

 

"Svjesni smo kako je znanje moć, biti bolja mama znači stalno učiti istraživati, postavljati pitanja i tražiti odgovore. To je bila ideja vodilja kada samo stvarali konferenciju. Mame trebaju znanje i podršku i to je ono što naše konferencije nude." rekla je idejna začetnica i organizatorica konferencije Danijela Gašparović, predsjednica udruge Mame, klinci, tate i ljubimci.